Brede Scholen Borger-Odoorn vieren ‘feest’ (oktober 2014)

Oktober is namelijk cultuur- en kindermaand, en in dezelfde periode vallen de Week van de Opvoeding én de zestigste verjaardag van de Kinderboekenweek, met als thema ‘feest’. De Brede School heeft al deze activiteiten met elkaar verbonden, met als resultaat een mooi activiteitenprogramma voor kinderen en ouders.

Aftrap Nieuw Buinen
De Brede School Nieuw-Buinen trapt op 1 oktober af, op het plein van MFA Noorderbreedte aan het Noorderdiep. Om 8.30 uur zullen de leerlingen samen met wethouder Albert Trip zingen en dansen op het Kinderboekenlied.

 

Van 13.00 tot 14.00 verzorgt Greet Polman een workshop Muziek op Schoot voor ouders met kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar. Tegelijkertijd begint voor de kinderen vanaf 4 jaar een knutselactiviteit waarbij ook voorgelezen wordt uit het boek ‘Hennie de heks is jarig’. Deze activiteit duurt tot 15.30 uur. Een week later, op woensdag 8 oktober van 13.15 tot 14.45 uur, is er voor kinderen vanaf 7 jaar oud een feestmiddag in de MFA met dans en spelletjes.

Valthermond
Ook in Valthermond vindt op 8 oktober een feestmiddag plaats. Kinderen uit alle groepen kunnen in ‘t Brughuus meedoen met een quiz, knutselen, kleuren, spelletjes spelen en sporten. Van 13.00 tot 14.30 uur voor kinderen uit groep 1 tot en met 4, en van 14.30 tot 16.00 uur zijn de groepen 5 tot en met 8 aan de beurt. Daarnaast is er op donderdag 9 oktober vanaf 9.30 uur de workshop Muziek op Schoot in de Bibliotheek.

Borger
In Borger is er op 8 oktober van 13.00 tot 16.00 uur ‘Feest in Het Hunzehuys’. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er blikspuit, knutselen, een quiz, schminken, dansen en nog veel meer te doen. Voor ouders staat koffie en thee klaar. De officiële aftrap is om 14.00 uur in de sporthal. De workshop Muziek op Schoot valt in Borger samen met het dreumesuurtje: op 31 oktober van 9.30 10.30 uur in de Bibliotheek in Het Hunzehuys.

© 2014 borger-odoorn.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.