Kinderboekenweek 2015 ‘raar maar waar’

boekenweekDe Kinderboekenweek 2015 vindt plaats van woensdag 7 oktober tot en met zondag 18 oktober. Thema van de Kinderboekenweek is: natuur, wetenschap en techniek onder het motto: raar, maar waar!.

De bibliotheken staan in deze periode natuurlijk ook helemaal in het teken van de Kinderboekenweek, allerlei activiteiten worden er dan georganiseerd, sommige klassikaal. Andere activiteiten zijn buiten schooltijd. Hieronder zien jullie de activiteitenvan Borger. Nieuw Buinen en Valthermond.

Borger

De groepen van de basisscholen in Borger komen klassikaal op bezoek in de bibliotheek.   Woensdagmiddag 14 oktober is er in en rond het Hunzehuys een “Raar maar waar feest” georganiseerd door de bibliotheek, combicoach sport en de BSO Partou.

Neem ook je fiets mee! Er zijn namelijk ook activiteiten waar je je fiets bij nodig hebt. Denk hierbij aan een slakkenrace en behendigheidsparcourtjes.

Verzamelen in het Speellokaal in het Hunzehuys.

13.45 – 15.00 voor groep 1 t/m 4

14.45 – 16.00 voor groep 5 t/m 8

Vooraf of achteraf kun je meedoen aan Fix je fiets: Kleine fietsreparaties worden op het schoolplein van het Hunzehuys uitgevoerd door leerlingen van het Esdal college i.s.m. Egbert Egberts. van 14-16 uur. Iedereen mag daar zijn fiets, step etc. mee naartoe nemen.

 

Nieuw Buinen

Woensdagmiddag 7 oktober

Voor kinderen van groep 1 t/m 3 : Voorlezen en proefjes

Kom luisteren naar het verhaal ‘Sneeuwwitje breit een monster’ en daarna gaan we onderzoek doen naar een aantal rare zaken…..

Waar : bibliotheek 14.00-15.00 uur (toegang gratis)

 

Voor kinderen van groep 7 en 8 : techniekproefjes

Nieuwsgierig naar techniek ? : kom proefjes doen ! Tijdens de KINDERBOEKENWEEK wordt er in de Veenzaal van het MFA De Noorderbreedte een TECHNIEKMIDDAG gehouden. Tijdens deze middag kun jij onder begeleiding proefjes doen.

Wel van te voren opgeven welk tijdstip jou het beste past: 14.00-15.00 uur of 15.00-16.00 uur.

Toegang gratis MAAR : opgave verplicht, opgeven bij s.weterings@socialeteamsborgerodoorn.nl of in het MFA bij het sociaal team of in de bibliotheek

 

Woensdagmiddag 14 oktober

Voor kinderen vanaf 7 jaar : doe-middag in de bibliotheek van 14.00-15.00 uur.

Kom rare dingen ontdekken over je lichaam, natuur en wetenschap.

Met meester Stefan !

Voor kinderen van groep 7 en 8 : fix je fiets in de Veenzaal van het MFA van 14.00-15.00 én van 15.00-16.00 uur

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er in de Veenzaal een FIX-JE-FIETS activiteit gehouden.

Er is door Veilig Verkeer Nederland geconstateerd dat gemiddeld 1 op de 3 kinderfietsen mankementen kan vertonen. Vaak mist er een bel, een reflector, hapert de verlichting, zit het stuur te los, handvatten te los, versleten remblokjes of de bandenspanning is te laag. Het is ’s avonds al weer vroeger donker, laat je fiets even keuren!

Even opgeven welk tijdstip jou het beste past.

 

Valthermond

Woensdagmiddag 7 oktober

Kinderboekenweek-feestmiddag met proefjes, knutselen en een quiz in de bibliotheek

groep 3 t/m 5    13.30-14.30 uur

groep 6 t/m 8    15.00-16.00 uur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.