Taallunch ‘herkennen en signaleren van laaggeletterdheid’

taallunch 080915

In het kader van de Week van de week van de alfabetisering is er op initiatief van de Brede School met het sociale team ‘Veenland’ en de bibliotheek Nieuw Buinen een taallunch georganiseerd. De taallunch had als thema ‘herkennen en signaleren van laaggeletterdheid’en bedoeld voor professionals van de bij de Brede School aangesloten organisaties en de sociale teams. Er was een behoorlijke opkomst en de aanwezigen zijn doordrongen van de noodzaak om actie te ondernemen. Zijn ouders laaggeletterd en wordt een kind thuis niet voorgelezen dan loopt het namelijk al een taalachterstand op. Het idee om vrijwilligers als taalmaatjes te werven en te koppelen aan iemand die laaggeletterd is lijkt momenteel de beste methode en wordt ondersteund door de landelijke Stichting Lezen en Schrijven. Geinteresseerde taalmaatjes en deelnemers kunnen zich opgeven bij de sociale teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.