Groeikunstwerk voor Borger

In de lente van 2016 komt er in Borger een (tijdelijk) groeikunstwerk van de hand van beeldend kunstenaar Merijn Vrij. Bij de ingang van het dorp wordt uit zwerfkeien en Amerikaans eik (lokale materialen) een meanderend raamwerk gemaakt. Groentegewassen (o.a. pronkbonen) zullen er gedurende het groeiseizoen omhoog klimmen. Het kunstwerk veranderd langzaam in een groene entree van Borger: van zaadje tot oogst. Een natuurlijk kunstwerk wat verwijst naar de ’Landjes’ uit midden vorige eeuw: de volkstuinen op de es van Borger.

Bij het maken, onderhouden en oogsten wordt de Borger gemeenschap nadrukkelijk gevraagd mee te doen. Een basisschool kan bijvoorbeeld helpen bij de voorkweek van de groentezaden, dorpsbewoners kunnen helpen bij het plaatsen van de keien, het halen van het hout uit de bossen rondom Borger en het maken van het kunstwerk. Het onderhouden, water geven is weer een andere taak. Maar ook allerhande initiatieven of ideeën die een aanvulling zijn op het project zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld het filmen van het proces, festiviteiten organiseren zoals een maandelijks optreden, het (meehelpen) organiseren van een oogstfeest, het verzamelen van plaatselijke recepten etc.

Het streven is om een verbindend kunstwerk neer te zetten. Een kunstwerk gemaakt voor en door Borger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.