Kinderen maken muziek

De Band van Borger-Odoorn is geselecteerd voor subsidie!

 

kinderen maken muziek0

Met plezier kunnen de cultuurcoaches melden dat de subsidieaanvraag voor het project De Band van Borger-Odoorn is gehonoreerd. Het project ontvangt 48.000 euro van het Oranjefonds in het kader van het programma “Kinderen maken Muziek”. Met deze bijdrage kunnen leerlingen op de basisscholen in de gemeente het komende schooljaar muzieklessen volgen en een muziekinstrument leren bespelen. Daarnaast krijgen ze een kans te musiceren in een blazersgroep of popgroep na schooltijd. In eerste instantie is het project gericht op de brede scholen. Voor het vervolg van het project worden de overige scholen in de gemeente benaderd. Na een periode van muziekessen i.s.m. muziekverenigingen en docenten verzorgen de leerlingen optredens in kinderdagverblijven en bijvoorbeeld woonzorgcentra. Door samenwerking met verenigingen, brede scholen, PSZ, BSO en woonzorgcentra moet de band in de gemeente versterkt worden.

logo de band in borger

cultuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.